klarlack och peloquin


Jobbade med lite sanering av bakklump och diff montering häromdagen.
Bild
Inge större konstigheter att demontera.
Bild
Peloquin vs orginal.
Bild
Det var ungefär här de höll på att gå dåligt. Det nya lagret jag fick med var av kapslad modell med plåtbrickor på sidorna… Orginal lagret var av ”öppen” modell.
Blev väldigt skeptisk och drog iväg ett mail till peloquin. Det visade sig att mina misstankar bekräftades. Gary hade glömt peta bort tätningarna på mitt lager, det ska inte vara ett tätat lager där. Så se detta som ännu en lärdom och lita aldrig på någon och är de bolt-on prylar från usa, ja va ska man säga? Lite handpåläggning är mer regel än undantag och i bland räcker inte det heller. Bara glad för att man var på den vakna sidan den här gången.
Bild
Bild
Äntligen fått på klarlack. Blev 2 vändor. Lyckas såklart få några rinningar på sista vändan då jag inte såg ett skit i mitt ”tält” :evil:
Hursom så är de ingen katastrof utan ja blev i de stora hela nöjd, med tanke på omständigheterna. Går väl att slipa ner å polera när
färgen härdat riktigt, om de nu skulle synas vilket ja tvivlar på när alla prylar kommit på plats. Färgen fick ett helt annat djup med klarlacken på plats
de ja tyckte var lite åt lila hållet först försvann helt :D
Bild

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *