Sommaren är kort….det mesta regnade inte bort 1


Känns som de är dags för mig att sluta slöa och börja göra nått igen :D Semestern bjöd på många soltimmar i år så de var helt enkelt skönare att åka båt, dricka öl, bada, sola, grilla och umgås med vänner än och stänga in sig i garaget och svettas.

Vet att ni är många som väntat på lite action här och de är givetsvis skitkul! Denna update dedikerar jag till Fredriksson som de nyfikna och trogna fan han är :wink: <3

Avgassystem är en av de grejor som stått på schemat den sista tiden. Det kommer bestå av 3,5″ dp och katalysator som delar upp sig till 2 st 2,5″ rör för att sedan gå ihop i en 3,5″ ljuddämpare. Givetvis rostfria mejeri böjar och lite simons delar och en halv förmögenhet i v-bands klammer. Skulle de få plats?? Trodde knappt de själv ett tag men fan den som ger sig utan att försöka.

Bild
Började med att bygga mig 2 st byxrör, här är det främre.
Bild
Bild
Trångt så in i helve…
Bild
Nej den upphängningen är inte permanent.
Bild
Bild
Bild
Inpassningen tog sin lilla tid, blev många vändor å provmonteringar innan ja blev nöjd.
Bild
Bild
Utblåset har jag inte gått lös på än men de kommer.
Bild
En katalysator fast de egentigen inte behövs men besiktningen blir nog glada.
Bild
Än så länge är allt bara ”punktat” så bara hålla tummarna att de inte slår sig allt för mycket när de ska helbrännas, för de finns de inte ytrymme för.
Eftersom de är 2 st rör så kan man ju säga att de var som att bygga 2 st avgassystem. Dubbelt så dyrt och dubbelt så mycket jobb och sedan mindre plats.
Hursom så tycker ja de ser rätt ballt ut, vem nu som ska se det? Om ni undrar varför ja inte byggde större enkelrör så kan ja medela att den markfrigången finns inte under denna bil, ja så länge man inte ska bygga en stadsjeep då 8)


Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

One thought on “Sommaren är kort….det mesta regnade inte bort